dimecres, 13 d’abril del 2011

Una bona opció

Bon dia a tothom, com ja sabeu, a Catalunya hi ha una questió  pendent pel que fa a la normalització lingüística. La Generalitat i les diputacions estàn fent grans esforços econòmics per a resoldre-ho impartint classes als ajuntaments o centres socials per a extrangers o inmigrants vinguts de tot arreu.
Tot i això en aquestes classes se sol ensenyar català partint de la base del castellà. (si més no és el que passa fora de les grans ciutats, als poblets). Això fa que a zones com la costa brava o la daurada, per exemple,on hi ha grans comunitats d'inmigrants, potser jubilats alemanys, italians o anglesos, o gent d'altres origens que no son de parla castellana, no puguin accedir al contingut del curs ja que simplement no entenen les explicacions en castellà.
Doncs bé, ara hi ha una nova iniciativa online que intenta posar remei a aquesta realitat.
Es un portal muntat per la Generalitat de Catalunya, el Consorci Lingüístic i l'Institut Ramón Llull on trobem cursos de català de tots els nivells. Els cursos son interactius i molt dinàmics, amb dues modalitats; lliure, totalment gratuïts o de pagament, amb el seguiment d'un tutor i unes pautes. La meravella és que pots triar la llengua amb la que necessites entendre els continguts, així doncs, si ets alemany, veuràs la informació gramatical en alemany i després podràs fer els exercicis en català. Com a llengües alternatives hi ha Castellà, Anglès, Alemany i Francès. Es clar també en Català.
Doncs us deixo l'adreça web del portal per si li voleu donar un cop d'ull i ja sabeu, si teniu algún amic extranger al que encara li costi parlar en català, doncs potser li podeu recomanar!
www.parla.cat
faig també un link directe als interessants del blog.
Espero els vostres comentaris i opinions.
Jaume


Trini ha dit...
Ostres! ho trobo genial! això també passa a les comarques d'ìnterior. Ho faré extensiu als companys nouvinguts...cal que vegin la necessitat d'aprendre el català, cal que s'endinsin en l'aprenentatge d'una nova llengua que forma part d'una nova cultura que ens enriqueix a totes i tots alhora. Endavant!

1 comentari:

  1. Ostres! ho trobo genial! això també passa a les comarques d'ìnterior. Ho faré extensiu als companys nouvinguts...cal que vegin la necessitat d'aprendre el català, cal que s'endinsin en l'aprenentatge d'una nova llengua que forma part d'una nova cultura que ens enriqueix a totes i tots alhora. Endavant!

    ResponElimina